نهایت تبلیغ
نهایت تبلیغ

پردازش تصویر در دوربین مداربسته

(VCA (Video Content Analytics

یکی از وظایف اصلی اپراتور در یک سیستم امنیتی معمولا نظارت بر تصاویر ارسالی از دوربین های مداربسته در یک یا چند مانیتور است. در واقع اپراتور باید به دنبال سوژه های مشکوک در تصاویر باشد که مخل امنیت مکان مورد نظر هستند. برای مثال در اتاقی از محل کار، ایستگاه مترو، پارکینگ های عمومی و …که ممکن است افرادی قصد خرابکاری داشته باشند.

با این حال وقوع چنین رخدادهایی معمولا بسیار نادر است؛ بیشتر زمان یک اپراتور یا نگهبان در واقع صرف نظارت بر رویدادهای روتین می گردد. و اغلب این موضوع می تواند بسیار سخت و خسته کننده باشد. یکی دیگر از جنبه های دشوار این قضیه این است که ممکن است در محل دوربین های مدار بسته زیادی برای نظارت وجود داشته باشند. به همین دلیل به بیش از یک اپراتور در محل مورد نیاز است که منجر به افزایش هزینه ها می گردد.

به همین علت، وجود نرم افزارهایی که بتوان از آنها در حل حداقل برخی از جنبه های این مشکل استفاده نمود، می تواند در سیستم های امنیتی ارزشمند باشد. تشخیص خودکار وقایع نظارتی در تصاویر ویدئویی یک فناوری مهم در برنامه های امنیتی دوربین مدار بسته محسوب می گردد. بدین منظور راه حل های بسیاری برای حل این مشکلات توسط تولید کنندگان ابداع شده است.

پردازش تصویر در دوربین مداربسته یا به عبارت دیگر تجزیه و تحلیل محتوای ویدئویی (Video Content Analytics) که به اختصار VCA گفته می شود، به توانایی دوربین در پردازش رویدادهای موجود در تصاویر به صورت خودکار اشاره دارد. این تکنولوژی دارای زیر شاخه های متعددی است که هر کدام دارای عملکرد ویژه ای هستند.

نحوه عملکرد توابع VCA

عملکرد کلیه توابع پردازش تصویر VCA برپایه اصول زیر می باشد:

  • تفریق پس زمینه: تشخیص مناطق پیش زمینه (شامل اشیاء و مردم) بر اساس یک مدل آماری از نمای دوربین زمانی که هیچ شیئ و یا فردی در آن وجود دارد.
  • ردیابی سوژه: ردیابی سوژه در هر یک از نقاط مورد نظر حتی اگر مکان مورد نظر دارای موانع خاصی باشد و یا به مناطق مختلفی تقسیم شده باشد.
  • استدلال رویدادها: تعیین اینکه که کدام نقطه، حضور افراد را نشان می دهد و کدام نقطه نشانگر اشیاء ثابت است و بر همین اساس رفتار افراد را به مجموعه ای از دسته های مختلف طبقه بندی می کند.
  • رابط کاربری گرافیکی: نمایش تصاویر ویدئویی و تشخیص رویدادها حاوی رخداد یا اطلاعات مورد نظر هستند به نحوی که امکان بازیابی توالی های ویدئویی بر اساس درخواست کاربرد و رویداد مورد نظر میسر می باشد.

با وجود نرم افزار های پردازش تصویر امکان نظارت 24 ساعته برای کاربران فرآهم شده است. و تنها کافی است با توجه به هشدارهای صادر شده از این نرم افزار ها بر رخدادهای صورت گرفته نظارت داشته باشید. این امر همچنین باعث صرفه جویی در زمان، هزینه و انرژی کاربر نیز می گردد.

کاربردهای پردازش تصویر VCA

از جمله کاربردهای تجزیه و تحلیل ویدئوی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تشخیص حرکت
  • تشخیص چهره
  • خواندن شماره پلاک
  • شمارش افراد و نظارت بر فروشگاه ها و اماکن اداری و ..
  • تشخیص ورود غیرمجاز
  • تشخیص عبور از خط
  • و

 

VCA چیست ؟ VCA  مخفف کلمه Video Content Analytics می باشد. با وجود تکنولوژی VCA می توانید به سادگی محتوای تصویری دوربین مداربسته تان را از نظر تشخیص چهره، متمایز کردن وقایع زمانی و مکانی و… پردازش کنید. تکنولوژی VCA در زمینه تشخیص هویت دوربین مداربسته کمک شایانی به کاربران کرده است. قدرت آنالیز VCA شامل قابلیت هایی اعم از تشخیص حرکت (Motion Detection)، تشخیص نفوذ (Intrusion Detection)، تشخیص هویت دوربین مداربسته و تشخیص عبور از خط (Line Crossing) می باشد. با انتخاب دوربینی که مجهز به VCA باشد هزینه های مالی سیستم دوربین مداربسته تان تا حد قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

لازم به ذکر است که با وجود VCA در دوربین مداربسته بدون حضور فیزیکی اپراتور بسیاری از فعالیت های نظارتی انجام می شود. دیگر نیاز نیست به صورت 24 ساعته در محل حضور داشته باشید و می توانید عمل پردازش تصویر دوربین مداربسته را به سیستم تجزیه و تحلیل VCA محول کنید. برای آنکه بدانید VCA چیست و چگونه عمل می کند بهتر است ادامه مقاله را مطالعه نمایید.

انواع قابلیت های سیستم تجزیه و تحلیل تصویر VCA در دوربین مداربسته

تکنولوژی VCA در دوربین هایلوک کاربردهای فراوانی در انواع کاربری های مختلف دارد. در مکان های متفاوتی همچون واحدهای اداری، تجاری و حتی منازل می توانید از قابلیت های فوق العاده آن بهره ببرید. در زیر به معرفی برخی از  ویژگی های پرکاربرد آن می پردازیم :

قابلیت تشخیص حرکت

یکی از قابلیت های آنالیز تصویر ویژگی تشخیص حرکت یا Motion Detection است. همانطور که از نامش پیداست برای تشخیص حرکت در تصویر بکار می رود. دستگاه ضبط در حالت عادی به صورت Continues یا مداوم ضبط می کند این کار باعث می شود تا تصاویر بدون رخداد خاصی پشت سر هم ضبط شده و فضای ذخیره سازی (هاردیسک‌ها) به سرعت پر شود. اما با فعال کردن قابلیت تشخیص حرکت در دستگاه تنها در هنگام ورود سوژه متحرک به تصویر دستگاه شروع به ضبط می کند.

قابلیت شمارش افراد  People counting

تکنولوژی شمارش افراد  قابلیتی است که به واسطه آن می توان تعداد افرادی که از یک نقطه مشخص رفت و آمد دارند را مشخص نمود. با وجود این قابلیت اطلاعات بسیار مفیدی را می توان از یک محیط تجاری به دست آورد که در نحوه مدیریت آن مکان بسیار کمک کننده خواهد بود. از جمله این اطلاعات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تعیین تعداد مشتریان بازدید کننده از یک مکان تجاری
  • گسترش و بهبود بازاریابی و تبلیغات
  • کنترل و مدیریت بهتر کارمندان و نظارت بر عملکرد روزانه آنها

قابلیت تشخیص نفوذ

در یک محیط اداری یا تجاری همواره نقاطی وجود دارد که از حساسیت خاصی برخوردار اند. مانند اتاق هایی که اسناد محرمانه در آنها قرار دارد. برای حفاظت از این نقاط می توانید از قابلیت تشخیص نفوذ یا Intrusion Detection استفاده کنید. با فعال کردن این قابلیت می توان دسترسی افراد را به این مناطق محدود کرد.

نقشه گرمایی  Heat Map

نقشه گرمایی Heat Map می تواند اطلاعات مفیدی را از تراکم مشتریان در نقاط مختلف یک فروشگاه در اختیار کاربر قرار بدهد. هیت مپ یک ابزار تجزیه و تحلیل ویدیویی است که می تواند به واسطه یک لایه گرافیکی یک نقشه گرمایی را نشان بدهد. در این نقشه گرمایی مساحت و فرکانس حرکات و رخدادها نمایش داده می شود.

تشخیص پلاک خودرو

قابلیت تشخیص و خواندن پلاک یا به عبارتی Automatic number plate recognition می تواند راه حلی آسان برای شناسایی ماشین هایی با منع عبور و مرور، عوارض بین شهری و… باشد که مورد توجه سازمان های فراوانی قرار گرفته است. طریقه خواندن پلاک خودرو بسیار پر هزینه و دست خوش خطاهای انسانی بوده است که با معرفی تکنولوژی ANPR به میزان قابل توجهی تمامی اشکالات و خطاها رفع شدند. علاوه در مناطق کم نور خواندن اعداد و حروف با مشکل رو به رو می شد که در تکنولوژی پلاک خوان با به کارگیری نورهای مادون قرمز این مشکل را تا حد قابل قبولی رفع کردند.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *